Известие

Collapse
No announcement yet.

светна лампата за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• светна лампата за маслото

Здравейте колеги!Имам Alfa Romeo 156 1.8TS.Вчера имах нещастието да мина през една доста голяма дупка при което колата се разтресе здраво .Тогава започна да премигва лампата за маслото,спрях за да проверя нивото-беше наред.Продължих да се движа, но след около 10 км лампата на маслото започна да свети постоянно, а постепенно двигатела започна да работи с много странен шум.Знам че е нещо доста сериозно, дано не е фатално за мотора.Затова моля някои който има идея какво се е случило или се е сблъсквал с подобен проблем да ми пише.Благодаря предварително.

сигурно си ударил картера...демек като присветне маслото веднага спираш,щото ще блокираш двигателя ! при мен това упражнение излезе 3000 лв такаче викай пътната и оправяй картера ! дано е само това успех
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

Здравей колега,ако си спукал картера и е изтекло маслото и щом не си спрял навреме за повторна проверка на нивото, и си чул странен шум - отивай директно в сервиза .
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Положението е ясно.Помпата не ти вдига масло.Причината може да е пробит картер и изтекло масло,затова го провери отново.Другият и по-малко вероятен вариант е механична повреда на помпата.
        При всички положения двигателят трябва да се отвори и да се види дали няма метални стружки в маслото,както и да се проверят лагерите и помпата.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Сега се сетих за един случай с огънат картер не пукнат но така огънат, че ограничава дебита на сондата на маслената помпа . В крайна сметка резултата пак беше същия - Ремонт.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Или най-вероятно е счупена самата сонда на маслената помпа.
            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Странното е, 4е маслото си е там, не съм пукал картера.Най-вероятно ще излезе проблем в помпата и не може да създава налягане.При някои излизал ли е подобен проблем и фатално ли е 4е съм карал така около 10 км или може да не сум повредил двигателя.

Comment

Първоначално публикувано от красен Покажи съобщение
                Странното е, 4е маслото си е там, не съм пукал картера.Най-вероятно ще излезе проблем в помпата и не може да създава налягане.При някои излизал ли е подобен проблем и фатално ли е 4е съм карал така около 10 км или може да не сум повредил двигателя.
                Ако е само в помпата проблема, то долу на вала си имал мазане. Горе... не се знае какво е положението. 10 км принципно не са фатални. При мен сами карали кола с масло като грес и запушени маслени магистрали. До капака на клапаните изобщо не стигаше масло. Валовете бяха почти сухи, а човека дойде от 120 км. Но помпата му работеше на него все пак, Запушването беше от мноооого, ама мноооог нагар и маслото като грес. Само в картера имаше течно масло и то щото е доливано скоро.

Почистихме и промихме мотора и с ново масло заработи много добре и безшумно. Щом имаш масло вътре за 10 км не вярвам да има проблем. А лошия звук може да идва от самата помпа. Иди в сервиз свалете помтепата и вижте какво е положението.

Не се вкарвай в мисли още. Вероятно е да има голям проблем, но по скоро не. На мен ми се струва, че всико ще е на ред след смяна на помпа. Ако е само в нея проблема и наистина имаш масло в картера.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Едно спамче от мене - по този случай с маслото нека запазим минута мълчание, това е основен проблем на нашите красиви италиянки и често болна тема, било то заради спукан картер, било то заради маслена помпа, или пък семеринг на скорсти, или просто ей така изчезва в небитието!!! Но по важното е, че досега не съм чул тук някой на който да му е сменило звука на мотора и да не е дал после поне 2000лв. та и отгоре!!! Просто те подготвям за жестоката реалност на ТСпарка колега, но дано все пак съм лош пророк и излезе нещо малко!!!

Comment

Първоначално публикувано от красен Покажи съобщение
                    Колега ако ти тярбват части за 1,8 мотор пиши ми на лични мисля че ще мога да ти помогна
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                    X